Morgen gaat het beter

View Calendar
23/09/2023 - 17/03/2024 Gehele dag
Fotomuseum aan het Vrijthof
Phone:043 321 13 27
Address: VRIJTHOF 18, 6211 LD MAASTRICHT
23 september 2023 - 17 maart 2024

Ruim drie jaar lang trok Humberto Tan het hele land door om meer dan honderd mensen van honderd jaar en ouder te fotograferen. Tijdens de daaropvolgende gesprekken stelde de fotograaf ze vier dezelfde levensvragen over hun geluk, angsten, levenslessen en toekomstdromen. Ook vroeg hij om een gezondheidstip.

Humberto Tan, Cornelia Janna Hoekstra

Humberto Tan, Cornelia Janna Hoekstra (KLIK HIER VOOR MEER FOTO'S)

Humberto Tan gelooft in de kracht van ouderen en heeft voor die groep al jaren een fascinatie. Morgen gaat het beter, naar een lied van Willy Derby uit 1939, sluit aan bij de rode draad die hij tijdens zijn gesprekken begon te ontdekken. Naast de wijsheid, energie en vitale gezondheid van de 100-jarigen, viel hem het eindeloze optimisme op om vooruit te blijven kijken.

Humberto Tan (Paramaribo, 1965) is televisie- en radiopresentator, sportjournalist, schrijver en fotograaf. Hij voltooide een studie Rechten in Amsterdam. In 2016 was Tan winnaar van de eerste editie van het TV-programma Het Perfecte Plaatje met publicatie van zijn foto's in magazine National Geographic. Als ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis en het Wereld Natuur Fonds maakte hij fotoreportages in Bangladesh, Rwanda en Brazilië. Museum de Fundatie in Zwolle presenteerde in 2017-2018 de expositie Poor but Proud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!